Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 10 november 2016

Solen sken, bilen behövde borstas, jag behövde handla.


Så jag tog en liten promenad i förorten, borstade rent, startade och så funkade inte vindrutetorkaren.
Inga problem för den hemmafixaren som hade kvar säkringarna från förra året och vips var det bytt UTAN ATT DET FUNGERADE.

Min närbutik Lidl har stängt (öppnar snart har det stått på väggen i tre dagar) och jag hade redan promenerat mig trött och orkade inte gå till Farsta, så jag gick till bussen.
19 minuter senare skulle den komma. Jag väntar inte så länge om jag inte måste,  istället gick jag tillbaka till bilen, vände på säkringen och förväntade mig mirakel.

Icke sa Nicke.

Det var först när jag kom på att kolla om den var hel, som jag fattade att det var den ju inte trots att den var oanvänd. Men jag hade inga gula 20 ampers kvar i förpackningen, så jag tog min Fårda - med vindrutetorkarna stående mitt på rutan- till centrum och köpte nya, bytte det i centrumgaraget, det funkade direkt, handlade massor, 
och nu äter jag.

Ska strax på manuset igen.

Kolla vad fint det var idag.





2 kommentarer:

Simona sa...

Hur gåååår det med dit manus?

Åsa Hellberg sa...

Bra tack!