Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 7 november 2016

Jag är nervös för valet i USA.

För första gången.
Tidigare val har det mer handlat om politik, och jag var jätteglad när Obama vann, men den här gången känns det som om Clinton måste vinna för världens skull.
Men jag tröstar mig med att väl Trump inte kan ta så väldigt många beslut på egen hand och att han kommer att få en stab och en kongress som hindrar honom.
Eller?

Hade Clinton betett sig som honom hade hon naturligtvis aldrig varit i närheten av en sådan position.
Kvinnor måste fortfarande vara intill perfektion för att duga, vilket väl den här valkampanjen visar på om inte annat.

Ska ni följa valet på tv i morgon natt?
Jag tror faktiskt inte att jag kommer att kunna somna.

Nu ska jag jobba.
Hurra för mig!


Ps, nio dagar till deadline. Det är pressat nu.)

4 kommentarer:

Agneta sa...

Tidigare gånger har jag följt valet med stort intresse! Till och med varit avundsjuk på dem som får uppleva det på plats. Den här gången känner jag bara olust.
Jag tänker (hoppas) också att Trump har en stab omkring sig (förhoppningsvis fullt med smarta personer), om han kommer till makten.

Linas drake sa...

Ja, det är så obehagligt att jag inte kommer att kunna låta bli att följa det, vilket jag kunnat vid tidigare val. Då har det ju varit lugnare och tryggare, mer politiskt inriktat och inte en soppa kokad nästan bara på personangrepp... Det är så otroligt märkligt att en person främst får så många motståndare för att hon är kvinna och för att de aldrig haft någon kvinna som president.... och att en person som Trump får anhängare över huvudtaget... Märkligt, var ordet, och läskigt. När man ser vilka som enligt media gått ut med att de stöder Trump... (IS, SD, Putin...).

cyndi sa...

Känns obehagligt hela grejen.
Men nej, jag måste sova på natten.
Och hoppas på det bästa.

Simona sa...

Ja, gud som jag hoppas Hillary Clinton vinner.