Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 11 januari 2017

Jag och min tvättstuga.

Vi har någon form av kärleksrelation, faktiskt. Under förutsättning att den före mig har städat, vill säga.
Någon granne har placerat alla sina sopor i trapphuset på mitt plan, det har legat så i två dygn. Mängder med skräp och pizzakartonger blockerar hela trappen och stinker.
Jag har så svårt att förstå det där. Varför varför varför?

Så jag skrev ett meddelande och satte upp i entrén. Inte för att jag tror att det har någon effekt, men då fick jag i alla fall ur mig eländet:

Kära grannar. Gott nytt år! 2017 blir bra, det känner jag på mig.

Någon har, naturligtvis av misstag, dumpat de senaste veckornas (typ) pizzakartonger och annat skräp i trapphuset på plan två. Precis den väg där vi, med barn eller utan, ska försöka ta oss ned i om huset skulle börja brinna.
De som har lämnat sina sopor på tvåan, kanske:

1.   Har fått influensa efter att personen slängde skräpet i trapphuset. Obehaglig sjukdom det där. Den kommer plötsligt. Jag hade den hela julen så jag förstår precis. Man är ynklig. Det enda som talar emot just det är i det här fallet pizzan. Man är inte så hungrig när man är sjuk. Å andra sidan: Alla är vi olika.

2.   Tänker att en granne är hygglig nog att ta hand om det som man själv inte är stark nog för att bära ut (här skulle jag kunna hålla ett helt föredrag om hur olämpligt just pizza är för kroppsstyrkan, men det få bli i ett helt annat meddelande.)

Oavsett så vore det ju helt galet bra om all skit flyttades på så att man kan komma fram i trappen. Är man för sjuk för att göra det själv, kanske man kan ringa pizzerian så kommer de och hämtar kartongerna? Eller så kanske man kan ringa mamma?

Hur det än går till, så Tusen tack!

Ps, någon dumpar, säkerligen också av misstag, sina öppnade kuvert och reklamblad på golvet i entrén. Vore ju supertrevligt om dessa istället placerades i soprummet eller i pappersinsamlingen utanför entrédörren.

(Bara ett förslag … man orkar gå om man skippar pizzan).


Uppdatering: skräp och lappar var borta nu! Hurra!

9 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Underbart!

Simona sa...

Haha.
Bra.

Kan inte du komma och sätta upp lappar i mitt hus. Förslagsvis om borrande. Hemmabiosystem. Och för all del, en very smutsig tvättstuga.

Åsa Hellberg sa...

Simona; anytime! Känner att jag har en viss känsla för det där.

Simona sa...

Du har FANTASTISK känsla för det där.

Åsa Hellberg sa...

Simona; !!!

Eva-Lotta sa...

Där ser man :)

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, ja eller hur!

Kristina W sa...

Hahaha gud vilken underbar lapp Åsa! :D

Åsa Hellberg sa...

Kristina; och Effektfull!:)