Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 27 februari 2017

Dagen efter natten jag såg på Oscars

är seg som tusan.

Jag har vaknat och somnat om lite hur som och i natt bokade jag om tiden hos bilprovningen jag skulle varit på idag, vilket kostade 50 kronor till.
Det finns få saker som mig så upprörd som när jag känner mig lurad. Uppskörtad. Lite dum, för att jag inte har haft koll.
Jag är vanligtvis motsatsen till snål, men när det gäller sådant här blir jag tokig. Alltså blev jag tokig av den där femtiolappen.
499 kronor kostar det numera att besiktiga bilen. Det fanns miljarder tider de kommande dagarna, men eftersom jag är nära slutet på besiktningstiden är priserna högre (eftersom jag måste lägga in bilnumret för att komma vidare.)
Det som SJ, tamejfan.
Boka tidigt, annars höjer vi priser trots lediga stolar i tåget.
Grrr.

Så nu har jag släppt det.

Gala. I love gala. Jag var vaken över "bästa utländska film" och då var väl klockan halv fem kanske.
Men det gäller att inte ha ett skit att göra dagen efter. Jag ska till sjukgymnasten strax efter tre, men det är allt idag.

Det var glitter, glamour, väldigt lite politik - jag hade förväntat mig mer - och de "stora" priserna missade jag ju, så dem ska jag se i efterhand har jag tänkt.
Jag läste om bästa film-kaoset och det var ju inget kul, såklart.
I alla fall inte för La La Land.

1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Har inte läst om kaoset, hörde bara lite på radion, på väg till jobbet... Verkar lite slarvigt!