Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 20 februari 2017

Jag kan bocka av städningen,

men inget annat - vad jag nu hade planer på att göra.
Just det. Jag har handlat också. Och läst en tidning. Tittat på klänningar på nätet. Galaklänningar. Bara för att man aldrig får använda sådana.

Och så har jag provat ett par av min egna (vanliga, inte gala), och i en av dem ser jag på riktigt ut som Dolly Parton.
Det gör jag egentligen inte alls, men skärningen på den gör att tuttarna bli gigantiska.
Jag undrar om jag någonsin kommer att använda den.

De där med stor byst är jättesnyggt på alla andra, men själv hade jag gärna haft kvar min perfekta size och form, som aldrig behövde en BH innan barn och amning.
Knappt efter heller, egentligen, men då var det helt omodernt att vara utan, så jag gav mig mer för den sakens skull än att det var nödvändigt. Det är ett förskräckligt plagg.
Men sedan kom klimakteriet ...

Jag passade på att även prova mina bikinisar (när jag nu ändå städade och provade klänningar) och de funkar finfint även i år.
Tur, då kan jag släppa det inför mammas och min resa till Cypern.
Passet har jag också kollat, men det går ut i juli så det klarar sig.
Inom EU behöver det bara gälla till samma dag man reser ut ur landet.

Det var det. Första semesterdagen.
Den gick i en jäkla fart som alla andra gör.



Inga kommentarer: