Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 27 februari 2017

Tänk vad olika vi författare arbetar.

Jag läser om en kollega som säger att hon jobbar på sitt språk, att varje formulering är noga genomarbetat flera gånger.
Själv har jag ett enda mål och det är att det ska vara melodiskt att läsa. Jag funderar aldrig på (och det kanske vissa tycker att jag borde, men pilutta dem i så fall) hur något sägs, bara hur det låter.
Rytmen står över orden om ni fattar hur jag menar.

Om inte, så sorry, jag kan inte säga mer om det för jag måste duscha innan jag ska till sjukgymnasten.
Tänk vad hemskt att behöva lägga händerna på en oduschad människa.
Jag hade blivit en fruktansvärt dåligt kroppsterapeut.
Men ge mig din hjärna så ska jag nog kunna lista ut vad som är fel.
Haha.

Hejdå.


6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Änuu värre vore att jobba som fotvårdare! Ryser bara jag tänker på det!

Åsa Hellberg sa...

Ja, fy! :)

Elisabet Nielsen sa...

Med tanke på vad du skriver om rytm och hur det låter utgår jag från att du menar melodiskt. Först trodde jag du menade metodiskt (som i effektivt berättad), något som känns viktigt för mig i och med att det utgör skillnaden mellan en text som lullar fram och en som rappt och effektivt för berättelsen framåt utan att det känns konstruerat, men det kändes inte som om det passade.

Åsa Hellberg sa...

Elisabet: Ja, jag skrev ju det. Melodiskt och rytmiskt, båda, och det hänger ihop tänker jag.

Elisabet Nielsen sa...

Du skrev medodiskt i texten ovan. En bokstav från två helt olika ord, melodiskt och metodiskt. Det var det som gjorde att jag först misstolkade det och som föranledde min fundering.

Åsa Hellberg sa...

Elisabet, haha, nu ser jag. TACK!