Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 9 mars 2017

Igår var det tre år sedan En liten värld släpptes,

och flera la upp bilder av det på FB.
Superkul.
Det var en riktigt bra release. Min första på Forum, och vi la den i bokhandeln i Farsta som ju är min hemmabutik eftersom jag signerar böcker där så ofta.

Mamma var där (enda hon har varit på än så länge), min gamla flygisar var där, kompisar, skrivkollegor. Det var fullt och jag minns det som väldigt trevligt, även om jag vid de tillfällena mest hamnar stående vid ett signeringsbord.

Här i samma mundering (och löshår) som jag har på omslaget till boken, och ni känner säkert igen Lotta Kühlhorn från Svt:s Gokväll, som både flankerar mig på bilden på omslaget och som gjorde det i butiken på releasen.
Vi kallade det ett levande omslag, och inledde med att sitta i skylten och vinka åt alla när de kom.
Haha.

Det gick riktigt bra att sitta så en stund. Daggen fotade och bilden är kul tycker jag.

Lotta, Catharina Ingelman-Sundberg och mitt löshår.


Lotta och jag och en hund som satt snällt timma ut och timma in.



Torsdag och jag ska strax åka och handla. 
Allt som är avklarat så tidigt som möjligt är min grej. 
Sedan ska jag jobba med nian lite. Jag har en förhoppning om att få tillbaka Sonja3 i morgon och då blir det hårdkörning ett tag igen vilket jag ALLTID ser fram emot (om det inte är en för tajt deadline såklart.)

Ungefär så.
I min kropp är det fredag idag och det känns rätt skönt att ligga en dag bakom istället för tvärtom. Då får man en extradag, på något sätt.
Eh, alltså typ.

Over and out.






5 kommentarer:

Jenny Eriksson sa...

Häftigt med ett levande omslag!

Simona sa...

De här tre åren har varit otroligt händelserika, måste jag säga. Minns ju den där dagen mkt väl, massa bloggare kom, det var kul!

Åsa Hellberg sa...

Jenny; ja, det var speciellt:)

Simona; japp många bloggare. Och många åkte långt. Hanna och Anneli, till exempel. Åh.

cyndi sa...

Men oj vad kul med ett levande bokomslag.
Min hjärna började jobba med ett genast.
Fast jag antar att det är nån duktig formgivare som fixar med sånt.

Ja, det där skulle man ju ha varit med på.
Men jag fick träffa dig i Karlstad när du berättade om boken (och en massa annat bra) istället.
Utan löshår tror jag.
Du signerade En Liten Värld till min mamma, som är norsk.
Och vi pratade om Norge.
Kul.


Elisabet Nielsen sa...

Vilket häftigt skyltfönster, folk måste ha blivit förvånade när de kom på att det inte var en affisch. Före min tid, första gången jag var på en av din signeringar i Farsta var när du och Simona hade gemensam signering för Toscana tur och retur och En enda hemlighet.

Fast det blev faktiskt just En liten värld jag köpte den gången. Det var den första bok av dig jag köpte och det kändes som om jag ville börja från början av den nya tråden, även om böckerna var fristående.