Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 3 mars 2017

Jag läser att ett plan på Arlanda

har blivit bombhotat. Det var jag också med om, 1986, precis när jag hade börjat flyga. Jag jobbade längst fram i planet, vi skulle till Cypern, och alla passagerare var ombord när poliser rusade in och sa att vi måste evakuera.
Jag minns inte om FN-styrkorna fanns kvar på Cypern då, men man tog i alla fall hotet på stort allvar minns jag.

Delar av flygplatsen stängde, sedan flyttade man planet och inväntade hundar som skulle flygas upp från Kalmar (tror jag att det var.)
Eftersom besättningen har en begränsad tjänstgöringstid, så visste man tidigt att den skulle överskridas vilket betydde att flygboblaget (Scanair) la in oss på hotell på Arlanda i 8 timmar och sedan kom vi iväg på kvällen istället för som planerat, på morgonen.
Men med ny kapten.
Den som skulle flyga fick någon form av chock och flög visst aldrig igen.

Annars då? Jo, tack. Jag läste lite om Jane Fonda. Hon är något av en favoritböna. Feminist, aktivist och har en stil som väldigt få. Det ena utesluter som bekant inte det andra.
Minns ni hennes Jympa? (Hon gav oss med inte så långa ben en slags revansch med sina högt skurna dräkter. Jag förstår inte att det modet inte höll i sig.) Den här filmen är sprillans.




Nu ska jag jobba. Tur för mig!

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är bra att bombhot tas på allvar!

Åsa Hellberg sa...

Ja, verkligen.

Anonym sa...

En mycket stark kvinna Jane Fonda. Gör mycket gott för bl a unga kvinnor i Georgia. Härligt att se henne o Jennifer Lopez i Monster in Law.
Kram
Monica