Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 20 mars 2017

Kristina har funderat. Här är hennes svar på mina frågor.



Stort tack för hjälpen Åsa! Det stämmer att jag - främst för min egen skull men även för min omgivning - vill skapa tid att skriva i lugn och ro.

1. Gradera din ambition från 1-10, där 10 är en färdig bok där Kristina W är skrivet med schwung över hela omslaget.

Svar: Helt ärligt, här borde jag svara 10 men sanningen är att jag inte är tillräckligt självsäker för att kunna säga det. Jag har svårt att hitta balansen mellan sådant jag vill göra (typ skriva) och sådant jag måste göra (typ äta). När jag går in för det jag vill göra så gör jag det till 120 %. Därför måste jag tills vidare ta ner ambitionen till en 9:a, d.v.s. ett färdigt killer-manus att skicka ut till förlagen.

2. Vad, som du vet idag, är du villig att försaka för att nå ditt mål? (fester kompisar träning jobb semester pengar etc)

Svar: Det första som jag borde dra ner på är sociala medier. Samma med tv-serier. Sedan begränsa alla andra aktiviteter till sådant som gör att jag kan främja mitt skrivande. Ex. vill jag gärna yoga en gång i veckan eftersom jag annars får ont i axlarna = kan inte sitta och skriva.


3. Vad har hindrat dig hittills? (inre hinder eller yttre hinder)

Svar: Det inre hindret är att jag velar mellan att tro att jag är nästa Simona Ahrnstedt till att tänka att jag inte är nog bra och därför bör låta skrivandet vara en hobby. Det yttre hindret är struktur och att våga säga nej. Till 
kompisar som vill hitta på saker, maken som vill umgås, hemmet som måste skötas om.
Åsakommentar: Bra att du ser det!

4. Om du skulle ha en tidsmässig målsättning med ett inlämningsklart manus, när skulle det kunna vara?

September (inräknat egen redigering, skicka till lektör samt testläsare och redigera igen)

5. Vilket är ett första steg mot det?

Skapa skrivtid genom att rensa bland sådant som jag vill göra och sådant jag måste göra. Skriva in skrivtiden i en kalender. Kräva att omgivningen respekterar dessa skrivtider.
Åsakommentar: Det här är tricket, tror jag. 

6. När ska du ta det (datum och tid)?

Ikväll ska jag avinstallera apparna för sociala medier i min telefon och sätta mig med min kalender.
Åsakommentar: Bra!

7. Är det möjligt att skriva ned steg för steg och hur skulle en sådan arbetsplan i så fall se ut? (Datum och tid.)

Det är nog svårt att sätta exakta datum, men jag skulle gärna vilja ha två skrivkvällar i veckan plus en hel skrivdag under helgerna. Tänker att jag testar med detta i mars & april med utvärdering i maj :)
Åsakommentar: Bra. Jag vill att du återkommer med den utvärderingen till mig. Okej?

3 kommentarer:

Kristina W sa...

Absolut, det ska jag göra Åsa :)

Simona sa...

Heja Kristina!

Mer romance åt folket!

Kristina W sa...

Definitivt Simona! :D