Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 12 mars 2017

Om man sover till elva sker en massa saker:

1. katten vägrar medicin.
2. Jag är vimmelkantig och har inte kommit igång med redigeringen alls.

Så jag tar ledigt idag.
Börjar i morgon efter sjukgymnastbesöket.

Istället tänker jag ta mig ut. Det är faktiskt ett måste eftersom jag inte har fått någon form av luft annat än från en öppet fönster, sedan i höstas. Inte en enda promenad. Det måste vara något slags rekord. Förr kunde jag ju kliva på i bra fart i minst en halvmil i alla fall men sugen är tappad.
Well.
Ut ska jag och hörlurarna ska vara på.
Funderar på att ladda ned ett par avsnitt av Caroline och Ninnis podd. Eller så Värvet som jag inte har lyssnat på sedan på balkongen i somras.

Bra söndagsplan.
Inte den jag hade igår, men det gäller att vara pragmatisk i det här jobbet.

För övrigt vaknade jag strax efter att Madonna sa att jag behövde lite tjockare kläder till kvällens middag för att det var kyligt i lokalen.
Hon och Pernilla Alm hade väntat på mig i restaurangen i två timmar (med jag gjorde något arbetsrelaterat) och nu möttes vi när hon var på väg för att sätta på sig något varmare.
Jag kan berätta att hon var en oerhört härlig människa, om någon nu skulle ha funderingar kring just detta.

Min nya bästis.
Bild lånad från nätet. Tack så hemskt mycket!


Just det, Helen var här igår ( och fick by the way med sig fyra av mina klänningar hem för att tänka efter. Hon var fab i allihop).
Jag skulle ju äta hos Jonathan och Linnea igår kväll, så istället för att bjuda på något mastigt svängde jag ihop några Paleoscones.
Jag "svänger" bara ihop om det är väldig enkelt, så hör här:

Ugn 200 grader.

Åtta scones:

2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 bananer
2 msk KOKOSmjöl (och inget annat!)
2 tsk bakpulver.
Ett par nypor salt.

Vispa ihop.
Klutta ut 8 klumpar på en plåt.
Vysch in i ugnen i 10 minuter (jag hade nog inne dem i 11, tänker att det kanske går lite snabbare i varmluft som jag inte har.)
Ät med smör och mjukost/Smör och marmelad.
Så jäkla gott!

Häpp.






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så bra att du vet hur Madonna är som person ;) Man har ju haft sina funderingar :)

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, tänkte väl det!