Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 17 april 2017

Det gick som en dans när jag väl började skriva på epilogen,

och nu känner jag mig äntligen nöjd. Skavet är borta.

Jag vet exakt vad jag ska göra resten av dagen. Jag ska plocka fram mina sommarkläder som tröjor, short och kjolar och kolla vad som passar i år ... Det kan göra att påsken avslutas med gråt och tandagnisslan. Men det är lika bra att ta det nu och inte när jag ska åka på semester med mamma.

För övrigt måste jag säga att saronger är strandplagget framför alla andra.
Bikini när man ligger ned och sarong runt celluliterna när man reser sig. Otroligt bra.
Allt som får mig mindre självupptagen är bra.

Det var den här påsken.
Jag tycker att den (så här långt då) har varit fin.
Kallt ute, men varmt inne. Jag har haft stearinljus igång sedan skärtorsdagen för att få upp värmen lite och ska tända dem nu igen.
Jag tänker inte sätta min for utanför dörren idag.

När jag har provat klart sommargarderoben ska jag istället fortsätta läsa Läckbergs Häxan.
Den är snorbra.

4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Nu är vi hemkomna och jag har läst ikapp. Pass, ja, vi har bokat tid, måste ha pass bara för att åka till Danmark nu. Man se helkonstig ut på passbilder, ingen är sig lik! Inte ens barnbarnet som är 5 månader på sitt. Ett av de andra barnbarnen sa: Han ser ju ut som en helt annan bebis! Hans far tyckte han såg ut som en terrorist:(

Åsa Hellberg sa...

Haha

Elisabet Nielsen sa...

Härligt när skrivandet går som en dans. Själv öppnade jag balkongdörren för att vädra och när jag några minuter senare stängde den hade alla planer på ge sig ut skrinlagts.

Åsa Hellberg sa...

Elisabet; svinkall helg!