Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 31 maj 2017

Dagar jag inte jobbar gör jag i princip ingenting.

Det är inte alls svårt. Man sätter sig framför datorn, eller tv:n, eller tar fram en bok och sedan är dagen slut.
Typ så.
Ibland kombinerar jag ledig med jobbresearch som gärna får handla om resor.
Just nu undersöker jag vilket resebolag som har fattat att man kan resa ensam.
Resultat: det har alla fattat.

Bäst: Airtours. En klass för sig.
Ving och Tui, som är dem jag har tittat närmare på utöver klassvinnaren, kan erbjuda Soloresor under de tider som ingen annan åker, alltså är det helt kört på sommaren men det finns resor vår och höst.

Airtours har ett annat system, vilket gör att man kanske får betala en tusenlapp mer på vissa hotell, men långt ifrån på alla. Jag reste ju med dem till Rhodos när jag skrev Toscana och det var lysande. SAS dit, guider mötte upp och hotellet var precis så lyxig som jag önskade ... och det kostade dryga femtusen har jag för mig (innan min uppgradering.)
Men det var vår då. Sista veckan i april. Högsommar är ju alltid dyrt, ensam eller inte.

Jaha.
Det är ungefär så min dag kommer att se ut.
Min nacke är kass och för första gången på ett tag tog jag ett par Voltaren för en stund sedan (jag har använde Panodil någon gång på Cypern men oftast står jag ut ...)
Det är ju inte så att det någonsin går över.
I morgon skulle jag egentligen till sjukgymnasten, men han GÖR ingenting mer än ger mig nya övningar som jag för ögonblicket skiter i eftersom det inte hjälper, så jag avbokade och får fundera på next step.

För första gången tänker jag att jag nog måste överge soffan som arbetsplats. Det känns som om nacken blir sämre där just nu.



5 kommentarer:

Kristina sa...

Det låter helt underbart att göra ingenting. Men så gör du ju väldigt mycket andra dagar :)
Ibland får jag sådant otroligt sug efter att resa. Tyvärr tror jag att min chef snart kommer att ge mig reseförbud eftersom jag - av någon konstig anledning - alltid blir sjuk under eller efter resan. Inte allvarligt sjuk men ändå så pass att jag måste vara hemma i några dagar. Typiskt va?

Eva-Lotta sa...

Göra ingenting är min bästa gren!

Elisabet Nielsen sa...

Ljuvligheten i att göra ingenting. Ah!

Anonym sa...

Min dator har gått sönder - och för tillfället har jag valt att ingen ha. Någon gång i bland kan jag stanna kvar efter arbetstid och kika på sådan jag behöver få gjort och då passar jag på att kika in till dig också.
Som i dag. :)
Oj, vad roligt att läsa om Misse och dig samt mycket annat.
Blev mycket glad att se att Sonja kommer till hösten.
Då vet jag vad jag gör när semestern tagit slut.
Det här blev långt - men jag har inte skrivit till dig på länge så...
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Sanna; hej, vad längesedan! Härligt att höra att du verkar må bra:)