Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 30 maj 2017

Ibland slår det mig

vilket fantastiskt enastående liv jag  fick  gav mig själv möjlighet till när jag valde att skriva min första bok, som ju var sprungen ur förtvivlan och sorg. (Och kärlek, hur märkligt än det kan låta. Bara den som är medberoende kan nog förstå det.)

I alla fall: Det händer att jag ryser lite när jag kommer på hur duktig jag har varit sedan dess.
Idag hände det när jag gick in på Enberg agencys sida och såg böckerna radas upp. Alla har blivit sålda till andra länder. Vissa till ett par, andra till fler.
Är inte det märkvärdigt, så säg.

I den ickemärkvärdiga vardagen som jag oftast lever i har jag dåligt samvete.
Jag slog till Misse när han bet mig och det mår jag dåligt av även om han inte verkar bry sig. Han gick och drack vatten efter vårt bråk och sedan la han sig bredvid mig i soffan och snarkade.
Minnet är kort för den gamle mannen.
Mitt är det inte ... Han kommer att bli borstad en extra gång idag.





3 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Imponerande!
Hoppas husfriden är återställd.

Robert W sa...

Extra roligt måste ju känslan vara att du själv har åstadkommit allt detta!

Annika Estassy sa...

Lite duktig är du allt. :)