Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 29 maj 2017

Jag fick abstinens efter att ha skickat mitt manus,

så nu har jag petat ihop en tredjedels novell.
Men nu har jag jobbat sedan sju och förtjänar latmaskeri.

Jag pratade med min redaktör tidigare idag och vi var helt överens om att jag inte ska korrläsa utan istället läsa efter att korret är infört.
Jag förmodar att det är i mitten av juni, absolut senast strax före midsommar.
Planen jag ser framför mig nu säger att Sonjas andra chans (tack Robert, bäst att säga vad som är vad här) går i tryck den 26:e, så jag hoppas att jag får ett par dagar på mig i alla fall.

3,5 månad till release, det närmar sig med stormsteg.
Jag har aldrig haft mer att göra under en lansering som under den här gången, och det känns så himla roligt att jag i augusti förra året föreslog att jag skulle skriva en ny Sonja och att Forum sa ja direkt.
Jag ska kolla tillbaka i bloggen, men jag tror att jag slängde mig över projektet på studs (efter att ha redigerat Nikki under sommaren.)
Underbart att se det gå i land nu, nio månader efter att jag började skriva på manuset.

UPDATE efter koll. Jag började skriva på Sonja 12:e september och skickade manuset, efter en hastig egen redigering, 15:e november.
Sedan dess har jag redigerat 1 varv efter Teresas input. 2 varv efter Lenas input. Och nu ett sista varv efter ytterligare input från Teresa och Lena.
Mer genomarbetat än så går det nog inte att få det.

Nu ligger Nikki i pipeline och ska förstås redigeras en hel del till. Men jag har i alla fall ett relativt färdigt manus.
Det känns kul för då finns möjligheten att göra också annat, som till exempel att skriva en novell eller två och fundera vidare på nian.

Jag är liiite speedad känner jag och ska lägga bort datorn en stund.
Vi hörs.
Tjohej.


8 kommentarer:

Robert W sa...

Som trogen läsare försöker jag hålla koll på dina böcker, men måste ändå kolla så jag inte missa nåt. Är det "Sonjas andra chans" som går i tryck i slutet av juni och som kommer ut i september?

Åsa Hellberg sa...

Japp! :)

Elisabet Nielsen sa...

Härligt, Åsa!
Och skrivande. Farliga saker.
Lätt beroendeframkallande.

Eva-Lotta sa...

Du förtjänar lite ledig tid ikväll!

cyndi sa...

När jag hade skrivit klart.
Och skickat.
Så tomt det kändes.
Jag ville inte vara ledig.
Måste vara skönt att ha ett till manus att ta tag i när du har vilat lite.
Och noveller. Wow.
Det vill jag också prova.

Åsa Hellberg sa...

Cyndi; har du skickat till förlag?? Iiiiiii

cyndi sa...

Ja.
Håll tummar.

Åsa Hellberg sa...

Cyndi: JAAA, såklart!