Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 10 maj 2017

Jag samlar på mig läslektyr till resan med mamma.

Mest på läsplattan, men igår fick jag också böcker av Teresa.
Den ena är av en författarfavvis från förra året; Louise Doughty. Då hette boken Kvinna inför rätta. Den här heter Svart vatten. En helt annan bok, enligt Teresa.

Och sedan en Teresafavvis; Hetta, av Jane Harper.

(Hon är ju förläggare åt många utländska författare,  och läser som en tok.
Just nu läser hon svenskt.  Det nyredigerade Sonjamanuset.
Iiiiii)

Förra året hade jag ju en läsupplevelse med Jojo Moyes Sista brevet från din älskade. Åh, vad jag tyckte om den boken!

På läsplattan har jag med mig Att falla, av Jane Green. Har inte läst henne på ett tag. Tre önskningar, av Liane Moriarty. Stoner, John Williams (för att alla andra ...) Sedan tidigare ligger bland annat Björnstad, Fredrik Backman, där och väntar.

Jag kommer inte att hinna läsa mer än en, men det är förfärligt att bara ha en bok med sig om man inte gillar den. Och det är förfärligt att bara ha en OM man nu hinner läsa ut den mellan sol, bad och tidigt sänggående som mamma och jag brukar gilla (inte bad för min del då, men man vet aldrig. Jag kan slå till!)

Jag tror att jag ska provläsa första kapitlet i dem jag fick av Teresa och sedan bestämma mig för om någon av dem är värd att kånka på i handbagaget.

Ungefär så.

Om ni är borta en vecka, hur gör ni med läseriet?
Släpar ni alltid runt på en bok?


9 kommentarer:

cyndi sa...

Svårt det där.
Finns det lästid vill man ju ha med böcker.

Vi brukar hamna i liten skotsk by
I byn finns en bokhandel.
Det vet vi.
Ändå har vi med oss flera böcker.
Så när vi ska hem blir det tunga väskor.

Jag tycker det är roligt att köpa böcker där.
Som jag inte har hört nåt om innan.
Det får mig att läsa Helt Andra Böcker
än jag skulle läsa hemma.

Jag gillar också att lämna kvar böcker.
Och hitta andra kvarlämnade i hyllan på ett litet B&B.
Varsågod liksom.
Funkar med svenska böcker också.



Eva-Lotta sa...

Jag har alltid bok /böcker med mig!

Kristina sa...

Jag har alltid MINST en bok med mig när jag reser bort, oavsett hur lång resan är eller resmålet. Under senaste sol och badresan (vi var borta en vecka) hade jag med mig tre böcker som tillsammans var på 1 100 sidor. Jag läste ut alla tre. Pocketböcker är bäst, de tar lite plats och så gör det ingenting om de råkar bli lite blöta i kanterna.

Anonym sa...

Böcker följer alltid med, antalet beror på transportsätt. Flyg = pocket, annars gillar jag inbundna. Har inte kommit till läsplatta än, men fick allvarliga tankar åt det hållet vid senaste flytten :o), / Monica

Robert W sa...

Jag brukar ta med mig en bok eller två. Det brukar alltid finnas stunder då man inte håller på med något särskilt, utan bara ligger i sängen på det "främmande" stället. Då är det inte dumt med en bok.

Fast just nu håller jag på med att försöka få folk att välja just min bok, vilket ju är en helt annan sak ;)

Annika Estassy sa...

Jag laddar med drösvis med pocket.

Anonym sa...

Så klart har jag med mig en bok. Och många gånger köper jag på mig någon till i typ Pocketstore. /Meit

Kati sa...

Just e-böcker är perfekt tycker jag om man ska resa, så man slipper en massa extravikt, även om jag såklart gillar fysiska böcker i vanliga fall :) Det fina med e-böcker på tex paddan/plattan är ju att man kan ladda ner en ny medan man är hemifrån med, behöver inte vara i sverige för det. :) Närmast på min läslista står Den hemliga kvinnan och I en mörk, mörk skog. Blev nyfiken på Doughtys senaste. Har iofs inte läst hennes första men titeln lockar.

TureJulia sa...

Jag har alltid med mig en bok. Varje dag på jobbet, eller om jag ska bort och ligga över hos någon