Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 4 augusti 2017

Hemma igen från västkusten.


Och mitt fantastiska ressällskap badade sista dagen. Vädret har varit si och så, men mer uppehåll än regn i alla fall och det var 18-19 grader i vattnet när de tog sitt dopp.
Jag?
Aldrig i livet!

Nu jobbar jag igen, stående bakom mitt skrivbord, och har just börjat peta ihop ett  kortfattat synopsis till min förläggare.
Som vanligt kan jag ju inte beskriva särskilt mycket av det som komma skall, men jag har konflikten (alltså den primära händelsen, vad som driver handlingen framåt) klar.
En mening räcker, sedan kan man bygga sin historia runt den.
I alla fall är det så jag gör.

I den kommande Sonjas andra chans vill Sonja att hennes aska ska spridas runt om i världen. Det är konflikten i den boken. Sedan handlar den förstås om mycket mer, men det är detta som är själva premissen. 

Jag tror föresten att den är på ingång vilken dag som helst.
Iiiiiiii.