Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 11 augusti 2017

Jag somnade om.

Drömde att jag bodde i en annan lägenhet, att jag hade Misse, att jag passade någon annans stora hund och att det plötsligt fanns en katt till i lägenheten som på något sätt smitit in.

Den bar jag ut, kikade in i tobaksaffären där massor med människor var samlade och tittade på hästlopp och blev så glada när de skrikande vann massor med pengar att jag fällde en tår.

Sedan gick jag hem, kom på att hunden inte hade kissat på ett dygn och när jag kom hem efter den promenaden igen insåg jag att jag inte hade någon mat till Misse.
Och inte heller till den kattunge som plötsligt stod mitt på golvet.

Då tvingade jag mig själv att vakna.


Min Misse.

1 kommentar:

Ebba Range sa...

En tår på min kind av din dröm.