Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 24 augusti 2017

När jag var på Bonniers häromdagen

parkerade jag som vanligt i parkeringshuset på Luntmakargatan. Q-park.
Tre dagar senare, i måndags, insåg jag att jag har blivit debiterad summan, 460 kronor (jag vet, svindyrt för några timmar, men omöjligt att hitta parkering), två gånger.

Jag tar kontakt med Q-park, jag har förstås fel, jag tar kontakt med min bank, jag har förstås rätt, jag ska få tillbaka pengarna från parkeringsbolaget - till mitt konto, inte kortet, om EN VECKA.
Men varför det?
Det tar exakt tre minuter att föra över pengar från ett konto till ett annat och på sin höjd en bankdag vilken överföring man än gör.

Är inte det märkligt?

Det hände mig en annan gång med en möbelfabrikant som jag tror ville ha typ 2 veckor på sig, men då skrek jag så högt att de av ren rädsla betalade tillbaka per omgående.

Om inte jag har gjort något fel, varför ska då Q-park ha mina pengar i en vecka?
Det är ju inte så att de ska komma med häst och vagn?

Annars har jag tränat, ätit lunchen som var kvar från gårdagens middag och återigen insett hur oerhört ointresserad jag är av mat.
Inte av att stilla min hunger, jag blir gärna proppmätt, men kan faktiskt lika gärna bli det på korv med bröd som på någon från finkrogen.

När jag ska på restaurang längtar jag ALDRIG efter maten. Bara sällskapet.

Med det sagt: lunchen var god.
Just nu lagar jag efter färdiga menyer vilket passar mig bra. Handla en gång i veckan, sedan är det klart.
Typ så.

Nu ska jag snart duscha eftersom jag ska hänga med Eva idag. Hon vill nog att jag ska lukta lite gott.


Inga kommentarer: