Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 14 september 2017

Jag ska flytta.

Helt galet.
Var nummer 23 på en lägenhet och plötsligt blev jag nummer 1.
Liljeholmen, Årstadalsidan. Några hundra meter från Liljeholmskajen. En liten tvåa på 50 kvadrat. En tusing dyrare än den här, men läget är värt det.
Sjunde våningen, stor balkong mot gården.
Tror jag.
Jag var aldrig på visningen. Jag var sjuk då, men hade sett en exakt likadan i en annan port och visste hur den såg ut.

Att minska bostadsytan med typ 17 kvadrat blir ... intressant. Men jag har tid på mig att röja. Inflyttning är första december. Jag kan ta det pö om pö. Jag ska till västkusten sista veckan i oktober och kan fylla bilen med grejer som kan stå där, i det lilla huset hos brorsan (hoppas jag ...)

Jag måste göra mig av med mitt köksbord. Tänker att jag ska ha mitt ståskrivbord som matbord om jag får gäster. Det funkar, jag har provat med fyra stolar.
Sedan finns det en bardisk in till köket (som en större kokvrå har en stor öppning mot vardagsrummet) och där kan jag äta när jag är själv - vilket jag kommer att vara mer än 99% av tiden.

Spännande, även om jag grät när jag tänkte på att flytta häromnatten när jag inte kunde somna.

Det var väl det.

Flytta från Farsta efter 23 år. Det kommer att ta en stund att smälta.


9 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Men Åsa, vad roligt! GRATTIS!

Annika Estassy sa...

Det där med att flytta är alltid förenat med dubbla känslor, tycker jag. Men det låter som ett toppenläge. 50 kvm kan, om de är välplanerade, rymma mycket mer än man tror. Grattis!

Eva Andersson Bommelin sa...

Hej.

Måste få tacka för underbara böcker, som du skriver !

Längtar till sista Sonja boken kommer ut på storytel på måndag.

Trist bara att det inte är samma uppläsare.

Grattis till flytten !

Eva

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack Eva-Lotta och Annika.

Eva: jag tror att den här uppläsaren är jättebra! Hoppas du tycker om även den boken! Du får gärna berätta när du har lyssnat klart:)

suziluz sa...

Vad kul, då bor vi ju så nära att vi kan promenadfika! Bjuder in dig på kaffe på stående fot!

Elisabet Nielsen sa...

Spännande! Då har du mycket bestyr framför dig.

Ebba Range sa...

Grattis!
Det där med att ha plats 23 el dyl ska man inte bry sig om ... ska man bli nr 1 så blir man det. Vis av erfarenhet kan jag säga så.
Jag har minskat boytan med 24 kvm ... det är fortfarande spännande. Sommarhalvåret har varit underbart med balkongen i rätt läge.
PS Är uppvuxen på 51 kvm i Hökarängen, vi var fyra personer, två vuxna + två barn. Källarförrådet var guld värt med alla säsongskläder nerpackade där. Mamma kunde trolla med utrymmet. DS

Kristina sa...

Grattis till flytten! Det sägs att varje människa flyttar i snitt 7 gånger i sitt liv. I så fall har jag tre gånger kvar. Minst! Tror att det kommer gå bra, det låter som att du har en plan och känslorna... ja de får landa allt eftersom :)

Åh med det är ju Gunilla Leining som läser in! Hon är toppen!

Åsa Hellberg sa...

Tack Sanna, gärna!

Tack Ebba, Elisabet och Kristina: ja, visst är Gunilla Leining bra?!