Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 27 september 2017

När jag började i den här branschen 2009

fanns inte streamade ljudböcker. Och att spela in Casanovas kvinna var aldrig aktuellt (det har jag fått frågor på sedan dess men tackat nej till. För lite pengar för att det ska vara värt det.)
När Sonjorna kom i ljud 2013 (de kom ut inbundet respektive pocket 2012), hade det ändrast. Stream var stort, men inte i närheten av vad det är idag.

När vi pratar försäljning nu för tiden, så pratar vi/förlagen oftast om totalen: stream, inbundet, pocket, ljud, cd, mp3, e-bok tillsammans.
För oss författare är den inbundna fortfarande viktigast på sätt och vis, eftersom vi tjänar mest per bok av den. Å andra sidan slår pocket den i mängd såklart och blir den en hit så kan det ju tack vare volymerna dra iväg även om man tjänar bortår sex gånger mer på en inbunden.
Streamen är svårare att räkna och då brukar jag ändå vara rätt bra på det där, men just stream går jag bet på.

I alla fall:
Sonjaböcker låg högt på streamlistan, Sonjas sista vilja låg etta i veckor på Storytel.
Nu är utbudet långt mycket större, streaml är gigiantiskt och att då se Sonjas andra chans på fjärde plats hos Storytel är så himla roligt.
Hurra för det och för Gunilla Leining som har läst in den!

Idag ska jag bara förbereda mig för mässan som jag åker till väldigt tidigt i morgon bitti.
Jag tar bilen till Farsta och parkerar den vid tunnelbanan några dagar. Jag vill inte riskera att hamna i kö med en taxi, då känns tunnelbanan tryggare.
Om nu tåget går i tid.
Hoppas det. Det är fullbokat, så det är säkert ett gäng mässarbetare som ska till Göteborg.
Kul!
Det kan ju hända att man känner någon.

Jaha, det var väl det.
Visning och besiktning över.
Känns så himla skönt.
Och en lugn och behaglig onsdag är exakt det jag behöver.
Bra start så här långt i alla fall.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Jag undrar hur det kommer sig att du helt bytt layout på sista Sonja-boken?
Tack för mysig läsning.

Åsa Hellberg sa...

De tidigare tre böckerna var jag på framsidan, och det passar inte på en Sonjaa-bok, så då passade vi på att förändra redan på Gloria när den kom i pocket och sedan fortsätta med samma layout i Sonja.
Tack för att du har läst!