Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 26 september 2017

Peppar peppar ta i trä, tvi tvi tvi,

men idag är min rygg mycket bättre!
Det gjorde nog susen att ligga i soffan halva dagar som jag har gjort.
Nya rön säger att man ska vara försiktig, till och med ligga helt under 48 timmar när man har ett kraftigt ryggskott. Upp och röra sig ska man först när det inte känns totalt omöjligt.
Nu var inte det här så illa att jag inte kunde röra mig, tack och lov, och ska vara försiktig framöver. Det är tydligen lätt att slå upp det igen.

Jag får väl packa platta skor till mässan helt enkelt.

Idag ska jag städa klart inför besiktningen halv tre (tror jag att det var) och visningen senare ikväll.
Jag har fortfarande inte blivit kallad till kontraktskrivning på den nya lägenheten, så jag påminde bostadsbolaget om det igår (flyttar från Familjebostäder till Stockholmshem). I morgon, när någon har tackat ja till den här, är jag ju nästan BOSTADSLÖS!
Jaja.
Det löser sig det med.
Jag är ju bara sådan där så att jag vill ha allt i ordning, ni vet. Fixat och donat och klart är min grej.
Och på tal om det så fick jag så himla bra hjälp av skattemyndigheten. Jag hade fyllt i siffror på fel ställe i deklarationen och när det upptäcktes fick jag rätta till felet.
Diana, vilken servicemänniska! Hon hjälpte mig med var jag skulle hitta problemet och vips så var det löst.

Jag kommer ju att ha en hel del att göra i höst som jag har tjatat om sedan i våras.
Nu verkar det dessutom kanske som om mitt hemliga projekt som jag bara har påbörjat, blir nå´t.
Otroligt spännande.
Och mer att göra.
Me like a lot.

Det var väl det.
En tisdag att vara tacksam för.


4 kommentarer:

Kristina sa...

Åh vad spännande det ska bli att höra om ditt hemliga projekt Åsa! :) I helgen hoppas jag för övrigt att jag ska hitta tid att dyka ner i Sonjas andra chans. Wohooo!

Åsa Hellberg sa...

Wohoo! :)

Eva-Lotta sa...

Hemligt projekt! Spännande. Ja, nog vore det skönt att ha skrivit kontrakt på lägenheten!

Ebba Range sa...

Spännande grejer på gång - vad kul. Att hänga i 'kontrakts-lös-limbo' är inte nådigt. Men, det brukar gå ju gå bra det med.
- Sist jag flyttade, runt jul - fick jag tre ryggskott på rad ... aldrig haft tidigare fastän min rygg varit sjuk under halva livet. Ryggskotten var så illa att jag bara vrålade vid minsta rörelse ... ändå tog jag mig kommunalt med t-bana, pendeltåg + buss - mitt i vintern med vovven för att packa, packa ... på 'gamla' stället. Jag band två stora sjalar runt bäckenet/ländryggen för att få den att röra sig mindre. Testa om det blir mer stök i ryggen.
Lycka till nu med allt - Sonja, bokmässan och flytt!