Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 12 december 2017

Jag fortsätter pysslandet,

men det viktigaste idag är att handla. Det är tomt överallt och än så länge har jag inte ens lagat mathär. Pyttipanna i halvfabrikat , grillad kyckling och stekta ägg räknas liksom inte.

Och så måste jag handla tvätt- och mjukmedel. Förra gången köpte jag kapslar och när jag hade glömt att stoppa in en i maskinen klämde jag hål på den och tänkte att jag ju kunde hälla innehållet i tvättmedelsfacket.
Ha ha ha.
Hela kapseln sprutade istället mitt ansikte, hår och ögon fulla av tvättmedel.
Alltså kommer jag inte att använda dem mer och behöver vanligt flytande som jag alltid har haft. Min Ica i huset har inget doftfritt så jag promenerar till centrum och handlar och tar tvärbanan hem. Perfekt att slippa ta ut bilen.

Samtidigt ska jag slänga en massa grejer som står i hallen.
Jag trodde att det var tack och adjö till en gammal hatthylla som inte längre fick plats men en snilleblixt sa mig att det skulle bli ett fantastiskt printerbord, och det blev det ju. Jag har två likadana hatthyllor, den andra huserar mina handväskor i hallen, så nu kom båda två till användning.
Hurra!











5 kommentarer:

Simona sa...

Vet du att jag läste att flytande tvättmedel gör sämre rent än pulver? Minns inte vem som sa det, men det var nå trovärdig, så jag bytte till pulver och inbillar mig att det faktiskt stämmer.

Åsa Hellberg sa...

Jag har inga småbarn och har inga problem med fläckar, så min tvätt blir i alla fall ren.
Det blir mindre skräpigt med flytande, tycker jag.

Eva-Lotta sa...

Jag tycker kapslarna är kanon!

Elisabet Nielsen sa...

Smarta, snygga, praktiska lösningar med hatthyllorna!
Återvinning när den är som bäst.

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, det är de säkert om man kommer ihåg att lägga in dem i tvättmaskinen:)

Elisabet; ja visst!