Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 28 december 2017

Det är fortfarande mörkt i förorten, och klockan är tjugo över nio.

Jag har kollat två klockor för säkerhets skull.
Jag förstår ingenting när jag läser om vinterväder och stormar. Här är ingenting av det alls. Bara grått.

Idag kliar mina ögon coh när Jonathan var här kliade hans näsa och han nös så mycket att han kände sig allergisk mot något. En allergitablett senare var det borta.
Så vad kan utlösa kliet i mina ögon? Hyacinter (outsprungna), Amaryllisar eller Julstjärnor?

Well.
Jag ska skjutsa Jonathan och Linnea till Ikea idag, vilket är bra för då kommer jag ju härifrån och kan känna efter om det blir bättre. I värsta fall får jag väl hiva blommorna. Julen är ju trots allt över ... i alla fall snudd på.

Senare idag måste jag jobba (jag skriver måste för jag är inte ett dugg laddad), och målet är fem sidor. Det går långsamt framåt här just nu ... Jag måste erkänna att jag längtar efter att få sitta i soffan men det funkar inte med min nacke.
Kanske om jag har nackkragen på mig?
Jag borde testa det.
Det vore fantastisk om jag kunde varva stå vid skrivbordet med att sitta i soffan.




6 kommentarer:

Simona sa...

Jag tror att jag oxå är känslig för blommor. Alla dina är allergiframkallande, tror jag. Ska bli bättre om man klipper bort pistillerna i amaryllisen.

Elisabet Nielsen sa...

Det är lika grått här nere över min del av Södertörn. Beträffande blommorna kan alla tre var jobbiga ur allergisynpunkt. Att klippa bort pistillerna kan hjälpa, men inte mot hyacinternas starka doft.

Har du prövat att ha ett brickbord med ben i soffan och ställa datorn på det så att du får den litet högre upp och får skärm och tangentbord närmare dig?

Elisabet Nielsen sa...

Är någon av julblommorna planterade i mossa? Minns att jag som barn hade stora problem med mossan i adventsljusstaken.

Eva-Lotta sa...

Säger som de övriga angående blommorna! Vädermässigt grått även här. Blåsigt som f-n har vi haft det också. Och regn...

Anna Christina sa...

Jag tror på Julstjärnorna, att det är de som är boven i dramat, för de är allergiframkallande. Och här i Västra Götalandet skiner faktiskt solen just nu. ☺️

Åsa Hellberg sa...

Tack!!