Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 13 december 2017

Luciamorgon.

Varje år  den 13:e slår jag upp de blå vid halv sju så att jag och frukosten är klara för att titta – och kanske främst lyssna – klockan sju.
De senaste åren har jag också gått på julkonsert i någon kyrka, men inte i år. Jag har missat att köpa biljetter för att jag inte har vetat hur jag har legat till i flytten, och när jag väl insåg att jag nog hinner så var biljetterna slut.

Jag pyntade i alla fall igår, och idag ska jag bära ned rester till förrådet och slänga en sopsäck med skräp. Och så ska jag tvätta.
Sedan tror jag faktiskt att jag är inredd och klar.
Det kan hända att jag får "Ett oväntat besök" i lådan idag för en sista redigering. Så om ni undrar vad jag ska göra över jul så vet ni det nu.

Det hemliga projektet vet jag fortfarande inte hur det går med, det var lite för mycket förknippat med den nya verkligheten som vi lever i just nu och jag vet inte om vi kan styra om det så att ämnet fortfarande är aktuellt om drygt ett år när den skulle kommit ut. Det återstår att se vad som sägs om den.

Min plan har ju varit att börja skriva på något helt nytt första januari, men om jag hinner klart med redigeringen av Ett oväntat besök till dess återstår att se. Det är nog tveksamt.

Anyhow.
13 december.
Glad Lucia på er.

1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Har inte sett nån lucia, skulle kört till ena barnbarnets dagis, men 9 mil enkel när det utlovas mer snö, det känns onödigt...