Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 25 mars 2018

Jag har sovit så himla gott i natt.

Och länge, eftersom jag somnade redan klockan tio.
Idag ska jag bara vara inne, tror jag. Kanske ta en promenad om det blir sol. Jag ska verkligen inte handla eftersom mitt konto är övertrasserat. Igår tankade jag på Q8 och de reserverar också belopp på kontot numera - som ska släppas direkt efter tankningen men om det inte gör det ska man kontakta sin bank. 
Min bank släpper inte det där frivilligt, uppenbarligen.

Eftersom jag ändå ska kontakta dem på måndag så spelar ju ännu en reservering ingen större roll.
Jag fick ett brev från hotellet som jag ska skicka till banken om de inte vill släppa reserveringen från London.
Det är ingen panik men en princip.
(Men när jag var ensamstående mamma och råkade ut för samma sak vid ett månadsskifte var det inget roligt. Det är så konstigt att bankerna inte har bättre system för det där men de tjänar väl på att frysa pengarna hos sig, förmodar jag).

Jag har fler konton men på en annan bank, det här är det enda kopplat till mitt kort, och jag fyller på det vid behov. Jag vet inte varför jag gör så, men om någon snor kortet finns sällan några större summor där, tror jag att jag tänkte från början ... och nu är det en vana.

Det var det, denna leeeediga söndag.
I morgon börjar jag skriva ny bok, wohoo vad det ska blir roligt.
Och i veckan har jag två gympapass inbokade.
Medan ni sedan äter ägg nästa helg tänker jag skriva klart kortromanen/långnovellen.
Nu ska jag vara hemmavid ända tills mamma och jag åker till Cypern om 7 veckor.
Tjohooo