Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 13 april 2018

Så fick Sara Danius och Frostensson avgå.

Två kvinnor, den ena ledamot av akademien och offer för sin mans sexmissbruk och den andra Ständig sekreterare.
Det är naturligtvis obegripligt, utom för några få inom akademien, att en mans trakasserier och övergrepp skulle sluta med att hans fru och Sara Danius får lämna.

Sara Danius som verkade vilja städa upp; att akademien skulle vara mer öppen eftersom slutenheten väl kan tillskrivas en del av skulden till att något sådant som övergrepp kunde fortsätta på en klubb delvis finansierad av akademien - inför ögonen på sina bästa kompisar, Horace och gänget. De var ju där. Att inte de skulle varit medvetna om Arnaulds beteende är naturligtvis skitsnack.
Sture Allén har vetat det här i ett par årtionden utan att reagera. Det är ju inte klokt när man tänker på det.

Hur kan Sara Danius vara den som måste gå?
Helt obegripligt, men troligtvis alldeles självklart i det patriarkat som nu, återigen, råder.

4 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Grr! Är så jä*** arg!
Och Horace Engdahl?!!!

Just nu tål jag inte se karln på tv.

Jag har just lämnat en samtidskommentar på min blogg - inte särskilt lång, kanske. Men ibland kan just kort och koncist säga vad som behöver sägas.

Robert W sa...

Det är verkligen sorgligt att Sara Danius lämnar Svenska Akademien.

Katarina Frostensson verkar däremot vara en stor del av problemet. Som jag förstår det är det inte makens trakasserier och övergrepp som är det som vänts emot henne utan möjligt jäv när Forum, som hon är delägare i, fått bidrag från SA och att hon förmodas vara den som läckt till Arnault om vilka som ska får Nobelpriset, vilket han senare fört vidare.

För övrigt håller jag helt med Elisabet Nielsen vad gäller Horace Engdahl!

Åsa Hellberg sa...

Jag fattar och håller med!

Anna Christina sa...

Obegripligt, var ordet.