Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 8 maj 2018

I natt vaknade jag typ två,

och det var så himla svårt att somna om.
Jag tror att det beror på min kaffemängd. Jag har inga problem att somna, trots kaffe, däremot kan det vara så att jag väcks av det när det kickar in några timmar senare.
Eller så är det fullmåne.
Eller så är jag stressad utan att veta om det och det tror jag faktiskt inte.
Så.
Kaffet måste jag nog tänka på.

Annat: jag måste tänka på är att dricka mer vatten än jag gör. Jag dricker oerhört lite, däremot mycket kaffe då.
Men jag tycker att benen svullnar på mig och det kan vara så att det beror på för lite vätska.
Så från och med nu står en kanna vatten framme, jag skulle tro att den rymmer en och en halv liter typ. Den ska vara tömd när dagen är slut är tanken.
Vi får väl se om det funkar.

Igår var jag på stranden i Farsta, men bara en liten stund. Det var inget mysigt. Lite folk och jag lyssnade på min ljudbok (just nu Anna Fredriksson senaste) men inte ens det hjälpte. Så jag åkte rätt snabbt därifrån. Jag får väl åka tillbaka i sommar.

Idag ska jag jobba. Jag lyfte ut ett helt kapitel igår och har nu ännu mer att ta igen.
Allra helst vill jag att ordräknaren står på 25 000 på torsdag kväll, för fredag behöver jag packa och städa. På lördag morgon åker jag till västkusten.
När jag kommer hem från semestern vill jag att samma räknare står på MINST 35 000, väldigt gärna 40'. Min egen deadline är ju sista juni, även om Teresa har sagt att jag kan få sommaren på mig, och då ska jag ju till New York också i typ fem dagar mitt i juni.

Det är mycket, men roligt, nu.
Tjohoo.





5 kommentarer:

Robert W sa...

Det är definitivt inte fullmåne, det var den 30 april, så det finns nog någon annan förklaring ;)

New York i sommar låter trevligt, även om det är en stad med mycket våld. Är det arbete eller nöje som får dig att åka dit?

Åsa Hellberg sa...

Arbete. Jag ska göra research.
Men våld är det väl inte mycket i New York? Tvärtom är brottsligheten just där förhållandevis låg.

Eva-Lotta sa...

Den om Kivik? Jag tyckte den var rätt halvbra faktiskt...

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, lyssnar du eller läser?

Eva-Lotta sa...

Läser... trodde jag skulle vara väldigt begeistrad eftersom vi är där hela sommarhalvåret. Men blir ju fler delar, så vem vet😇