Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 6 april 2015

Jag vet inte hur det här för andra,

men inför en ny bok är jag mentalt blockerad för någon annat, taggad, laddad och på startlinjen som en hundrameteterslöpare. Jag joggar på stället, kollar startblocken och ruskar på armarna. Jag tänker igenom hela loppet och vet att det att det kommer att ta varje uns av energi (som normala människor lägger på viktigare saker, som familj och vänner) och mer än så.

Just nu är jag i en första mentala delen, och den är rätt jobbig eftersom det är lite för tidigt att börja tänka nytt (även om jag provskrev lite häromdagen). Alltså längtar jag tills jag kan sjunka in i Gloriaredigeringen. Jag har fortfarande research kvar att göra och den hoppas jag att jag får till under april. Det vore fantastiskt att ha den på plats när jag får tillbaka manuset från Forum.

Det där med semester, hörni, är inte det lite överskattat?


Inga kommentarer: