Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 25 april 2024

En ny liten plan börjar ta form.

 Jag funderar på att FLYTTA möblerna i Fjällbacka hit till Stockholm. Bäddsoffan, fåtöljen och skåpen och sedan sälja min soffa i röda rummet och ha den vita bäddsoffan från Fjälbacka där istället. 

Min plan tidigare har ju varit att köpa en soffa till, en likadan som jag har, men med bäddsoffan från Fjällbacka löser jag problemet med sängplats åt gäster. 

Jag hittade en flyttfirma i Strömstad som verkar köra överallt, så jag har skickat en prisförfrågan så får vi väl se vad det landar på. Det får ju absolut inte kosta för mycket för då försöker jag ju sälja det i Fjällbacka istället. 

VARFÖR skaffar jag mig alltid en massa grejer som jag sedan måste göra mig med? 

Dessutom måste jag ju måla i Fjällbacka. Har svårt att tro att någon vill ha min taffliga tapetsering. Men de är nog jäkligt glada för köket och hallen som jag ju bekostade. OCH att det finns en diskmaskin. 

JAJA. 

Där har vi det. Åsas plan för sommaren, kan man väl lugnt säga. Just det, jag ska släppa bok, redigera annan bok och skriva en tredje också. Och så har jag en hund. 

Jag djupandas och tar nya tag. När jag åker till Fjällbacka för att hämta min brorsdotter som ska gästa Jonathan och Linnea och gå på Taylor Swift och till Grönan med Jonathan eftersom hans artister uppträder där, ska jag fylla bilen med grejer från lägenheten. Porslin och sånt som jag inte behöver i sommar. Jag kommer att lämna exakt det som behövs. Lägenheten är ju inte full av smågrejer alls, tack och lov. 

I morgon ska jag ta vaccin mot bältros. Det ska fungera sämre om man tar det med medicinen jag skulle få mot min psoriasis, så då är det väl bra att ta det före i så fall. Inte för att jag just nu behöver medicinen men kanske framöver. 

Tjohej. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Nu hänger jag inte med. Ska du lämna lägenheten i Fjällbacka? Det har jag missat helt isåfall!

Åsa Hellberg sa...

Japp, jag är ju aldrig där, i alla fall inte tillräckligt ofta.