Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.Åsas vårplaner 2018

Januari

26:e Författardagen, genom Författarcentrum.
29:e Hylte folkbibliotek Hyltebruk

Februari
27 :e, Flens bibliotek.

Mars
Lördag 3:e Arboga bibliotek
Lördag 17:e Hageby bibliotek Norrköping
Lördag 24:e Gislaveds bibliotek

Maj
14:e till 31:a SEMESTER. Wohoo!


tisdag 6 juni 2017

Galet stolt och glad för mitt nya skrivord som står bakom soffan nu.


Och dessutom glad för att jag kunde montera det själv eftersom det hade blivit en tusenpapp dyrare att anlita någon som gjorde det åt mig (bordet kostar 4300. 120 cm brett och 80 djupt) 
Men jag läste i manualen på nätet och såg att jag nog fixade det själv. Och det gjorde jag, hurra!
Tio års garanti ingår. Grymt.

Jag kommer att behöva en kontorsstol om jag vill sitta och jobba här också, men det är ingen panik. Det viktigaste har varit att komma upp på fötterna. Förhoppningsvis kan jag lära om, och prestera även vid ett skrivbord (jag måste nog till och med, men tänker jämföra det med att gå från PC till Mac. Det är skit i början men funkar finfint när man har tränat på det ett tag.)

Jag har läst på lite och det finns mattor att köpa men det funkar också bra med gympadojor. 
Det ska också vara viktigt att variera och att inte stå för länge till att börja med så jag tänker att en halvtimma borde vara bra att börja med. 

(Mot en vägg, undrar ni? Aldrig i livet. Jag måste ha luft runt om mig och det får jag bakom soffan, om jag inte flyttar ut sängen igen och gör om hela sovrummet till kontor/garderob. Vi får se när inte min Misse inte finns längre.)

Hurra!

2 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Hade ett höj - och sänkbart skrivbord under mina sista år på Telia och har saknat det sedan dess. Minns inte att vi hade några mattor att stå på, men detta var under åren runt millennieskiftet så det kanske har kommit senare. Vad jag däremot minns är att alla skor som gav ett bra och stadigt stöd i hålfoten fungerade bra att stå i. Och sommartid var bekväma och litet sportigare sandaler ett bra alternativ om man ville ha någonting luftigare som var bekvämt att stå i.

Åsa Hellberg sa...

Tack Elisabet.