Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.Åsas vårplaner 2018

Januari

26:e Författardagen, genom Författarcentrum.
29:e Hylte folkbibliotek Hyltebruk

Februari
27 :e, Flens bibliotek.

Mars
Lördag 3:e Arboga bibliotek
Lördag 17:e Hageby bibliotek Norrköping
Lördag 24:e Gislaveds bibliotek

Maj
14:e till 31:a SEMESTER. Wohoo!


torsdag 25 februari 2016

Nej, jag kan väl erkänna

att gårdagens bloggrubrik inte var den skarpaste men jag är yr i manusmössan och kan nog inte leverera så mycket vettigare än så.

Idag ska jag träna, någon kommer hit och städar och så ska jag träffa Jonathan.
Jag kan snart lyfta armen rakt upp. Inte bakom ryggen, och knappt nå andra axeln, men inom kort kan jag nog ta hand om min egen skit igen. Men jag ser ju idag att det var oerhört smart att be om hjälp med just städningen för annars hade vi grott igen här, katten och jag.

Det är svårt att tänka på hur sjuk jag faktiskt var i  armen/axeln, och hur rädd jag var för att umgås med folk tack vare det. Att jag inte fick på mig bilbältet, inte kunde köra utan att det gjorde ont eller inte kunde bädda sängen. Det var fruktansvärt att tvätta håret och att jag bävade varje gång jag skulle duscha. När jag fick en zinger föll jag ihop på golvet av smärtan.

Jag har fortfarande ont varje dag, men på en tiogradig skala är det ett. Det är rena magin. Ett är ingenting. Ett kan man träna med, i alla fall på sitt sätt.
Ett kan jag leva med.

Vilken skillnad mot 2015 då jag avbokade allt.
Wohoo!

2 kommentarer:

Simona sa...

Fy farao vilken pärs - och tjoho för att det vände!

Åsa Hellberg sa...

Tjoho!