Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 28 maj 2017

Gloria är ute i Tyskland,

och som vanligt med mina böcker så får jag väldigt vitt skilda recensioner. Vissa älskar, andra hatar. Något jag snappat upp den här gången är att en del säger att karaktärerna är som tonåringar, och att de borde vara mognare i den åldern (Gloria är 53 i boken.)

Min personliga erfarenhet av kompisar, mig själv och sådant jag kan läsa mig till är att det inte riktigt ser ut så längre.
Man är vid 53 som vid 25, men med mer erfarenhet (och tjockare magar) som gör att vi 50plus kanske agerar annorlunda än vi gjorde då, men känner gör vi ju på samma sätt (Tänk Mamma Mia, typ.)
Det är i alla fall de "omogna" 50plussarna som jag vill skriva om. Det är där jag känner igen mig, haha.

I morgon ska jag gå upp bustidigt och redigera det sista. Jag tog ledigt hela dagen idag och hängde med Jonathan och Linnea först hemma, och sedan i Rålambshovsparken som ligger utanför deras dörr.
Lägenheten var jättefint och Liljeholmen är verkligen en förort jag kan tänka mig en vacker dag.

Det var väl det.
Söndag.
Fin dag, när jag har fått träffa småttingarna.
Här var jag själv en pluttis i Fjällbacka med de viktigaste kvinnorna i mitt liv. Mamma och mormor.






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Nu har jag läst ikapp efter helgen. Ja, där är fint runt den parken, min Mellan bodde i de krokarna innan. Fina bilder sen du var liten :)

Åsa Hellberg sa...

Ja, verkligen!