Fastställt höstprogram

ÅSAS HÖSTPLANER.

SEPTEMBER:

(12 september, Eskilstuna stadsbibliotek)
(19 september Books & Dreams, Stockholm)
(21 september, Biblioteket Farsta)

Mässdagarna i Göteborg:

Torsdag 28 september, Books & Dreams, Stora teatern.
Fredag 29 september, Bokmässan:
08.00 Frukost med bloggare.
11.00-12.00 minglar i Bonniers monter.
14.30 - 14.50 Bonniers monter, stora scenen, samtal med Teresa Knochenhauer, signering.
Månpockets monter, 16.30-17.00

30 september, Bokmässan
10.00 Bonniers lilla scen, samtal med Teresa Knochenhauer, signering.
12-13.00 Minglar Bonniers monter.

OKTOBER:

3 oktober, Vimmerby
4 oktober, Västervik
5 oktober, Forsbacka Bibliotek, Gävle
10 oktober, Höganäs.
11 oktober, Båstad.
12 oktober, Ystad
21 oktober, Sala stadsbibliotek
25-29 oktober, Västkusten. Återkommer med bekräftade planer i Fjällbacka, Tanumshede och Uddevalla.

NOVEMBER:
14 november. Bokens afton Ludvika.
16 november, ABF Gästrikland. Ockelbo.
23 november, Vuxenskolan, Stockholm. Samtal med Annika Estassy




måndag 10 augusti 2015

Betyg på min första rensning av makrill.

3 av 5.

(Rensa fisk. Visst säger man så även utanför Bohuslän?)

Rensning: 2,5. Kunde varit betydligt bättre. En filé bra, den andra verkligen inte.
Borde nog hållit kniven plattare och liksom rakare.

Stekning: 5. Inga problem. Skinnet blev så knaprigt som jag ville att det skulle bli.

Smak: 10. Herrejösses.
Eftersom detta var en test, så hade jag inga attiraljer mer än fisken.
Nästa gång blir det både stuvad spenat och färskpotatis som tillbehör.
Och Jonathan.
Han älskar makrill, men har bara ätit det hos mormor på västkusten.
Får jag bara till själva filéandet kan detta bli en ny Hellberghöjdare.



4 kommentarer:

Ezter sa...

I Skåne rensar man också fisk iallafall :)
Ja, semestern har varit fantastisk!

Åsa Hellberg sa...

Härligt att höra Ezter!

Anonym sa...

Man rensar fisk här också.
Har hört att en del använder pincett (vet inte om det är vanlig eller någon speciell) för att rensa fisk.
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag använde en men fick inte bort så många ben, det gick bra att ta bort dem när jag hade stekt klart.