Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.

Hösten 2018

Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a Skiljebo

Okt 6:e Skärhamns bibliotek

Nov 22:a Fristad bibliotek


tisdag 4 augusti 2015

Hemma,

vi åt pizza och det blev väl inte min mage så glad över. Men det var jättegott!

Annars tänker jag att det är viktigt att tänka på vad jag äter just nu, inte för vikten utan för att man vet att kosten spelar roll vid ledsjukdom.
Alltså ska jag bli striktare med inte äta vete och socker. Och från och med nu ryker även de laktosfria mjölkprodukterna.
Kan jag hjälpa mig själv med att justera just sådant så är det värt massor.

Däremot skulle jag gärna vilja äta havregrynsgröt som är både mättande och nyttig frukost, men vad ska jag ha till om jag inte kan ha mjölk i.
Några tips (inte soja)?

Medan ni tipsar går jag och lägger mig.
Jag vill gå upp tidigt och redigera.
God natt!


4 kommentarer:

Cicci H sa...

Du kan prova nån av de andra varianterna : havremjöllk=oatley ( funkar för sonen som fått ta bort mjölkprodukter) eller ris- eller mandelmjölk. Finns säkert fler att prova.

Elisabet Nielsen sa...

Jag har ett svagt minne av att mamma brukade riva äpple över sin gröt. Minns dock inte om det var havregrynsgröt. Hon brukade göra det på sensommaren och hösten, när det fanns gott om goda svenska äpplen. Möjligtvis, men jag är inte helt säker på det, kan hon ha strött över russin också.

Ninas corner sa...

Havremjölk funkar jättebra till havregrynsgröt. Jag använder det jättemycket. Sedan kan du prova dig fram med mandelmjölk, rismjölk, cashewnötsmjölk, hasselnötsmjölk osv. Finns massor att testa beroende på smak och vad man tål (nötallergi t ex).

Anonym sa...

Nypon eller blåbärssoppa tycker jag ät gott till gröt
Kram Anki