Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 16 december 2016

Det var nog tur att jag inte bakade fler igår,

man kan säga att jag provbakade en liten del (den på fotot under) och vips hade jag ätit upp allihop.

Vi ska då tänka på att jag inte äter socker sedan i juni. Jag gjorde ett undantag vid bak och kakatillverkningen den andra advent, men sedan dess ingenting.
Så en större mängd pepparkakor kan man ju tänka får igång ... allt, men tack och lov så reagerade inte kroppen nämnvärt. Ingen plötsligt längtan efter att sova för att insulin sköt i höjden och inget buller.
Nästa omgång gräddas när Jonathan kommer hit den 23:e.

Igår köpte jag nytt Friskiskort. När jag vrålskrev Sonja3 under hösten tappade jag den regelbundna träningen men i januari tänker jag komma igen.
Eftersom Sonjan släpps i höst kommer våren att ägnas åt redigering och det funkar finfint ihop med Friskis. Det är vrålskrivandet, som måste ske på morgonen för att bli bäst, som inte gör det. Jag tränar med mina pensionärer på förmiddagen och det vill jag fortsätta med.

Jag vill ju provskriva nytt också, men jag verkar skjuta på det. Kanske för att jag är lite rädd. Jag vet inte riktigt.
Tanken är ju att det ska bli något nytt och för första gången har jag en idé, så jag börjar i en okänd ände. Vanligtvis har jag ju en "Gloria" som jag bygger en story runt under tiden jag skriver, så det här blir annorlunda.
Om det blir något.
Jag tycker att idén är stark men den ska ju presenteras väl också. Kanske är det där rädslan kommer in.
Klarar jag att leverera något bra som inte inkluderar mitt vanliga romcom-tema?

Jag behöver sätta ett startdatum.
Vad säger ni?
Första januari?
Då hinner jag komma en liten bit på väg innan jag får tillbaka Sonja för redigering efter trettonhelgen någon gång. Förhoppningsvis så långt att jag kan känna om det bär eller inte.

Jag tror att vi spikar det.

4 kommentarer:

Linas drake sa...

Det låter farligt men gott, är nyfiken, vart tog fotot vägen?

Linas drake sa...

Jaha, jag hittade det. Jag sparade din länk till receptet igår, och med din recension av kakorna så blir det garanterat en av kakorna i jul. Tackar för receptet.

cyndi sa...

Fösta januari blir perfekt.
Då kan du marinera idéerna i lite jul först.
Var inte rädd.
Du grejar det.

Åsa Hellberg sa...

Tack! :)