Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 24 december 2016

GOD JUL,

mina bloggvänner.
Hoppas att ni får en fin julhelg och slipper stress och sånt som så gärna smyger in.

Jag tror personligen att en stressfri jul är den allra bästa, så jag avförde själv alla stressmoment för många år sedan, långt innan jag var smart nog att byta karriär.
Jonathan och jag har myskläder, äter lite när vill och ligger utslängda i varsin soffa medan Misse har lagt sig bakom en av dem. Jag har mer eller mindre tappat rösten, men någon dans runt julgran hade det inte blivit ändå.
Det fanns en tid då vi tillbringade julen med andra, men jag umgås hellre vid andra tillfällen. Är så glad när det är bara den lilla familjen. Vi kan varandras rutiner, uppskattar ungefär samma saker och skrattar mer än vi bråkar. OCH vi får varsin soffa. Hoho.

Sedan har jag ju haft mina jular ensam och det har också varit fint men visst har det då varit skönt när det har blivit juldag. Det finns så mycket inbakat i julafton, så många förväntningar, och jag tror att jag numera har blivit hyfsat duktig på att sprida julen över hela december istället.
Jag lyssnar på musik, tänder ljus, pyntar, äter mjöl och får ont i magen i en månad istället för i tre dagar.

Så. Ho ho. Var rädda om er.
Vi hörs i morgon!


5 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

God jul!

Jag har lagt fram den första av mina julklappsböcker till mig själv, Sonjas sista vilja. Skall börja läsa efter maten i kväll.

Tänk, jag lyckades spara dem till julafton!
Karaktär, kanske?

Åsa Hellberg sa...

Haha, bra Elisabet. Hoppas att du tycker om den och önskar dig en riktigt God Jul!

Agneta sa...

Låter som en jul helt i min smak. Men pga barnen måste viss tradition upprätthållas ... :)
God fortsättning!

Åsa Hellberg sa...

Agneta; ja, och ni är ju fler än vi. Jag lärde min unge att kunna slappa väääldigt tidigt:)

Ezter sa...

God fortsättning! Tre dagar hos mamma, nu är jag glad att vara hemma!