Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.Åsas vårplaner 2018

Januari

26:e Författardagen, genom Författarcentrum.
29:e Hylte folkbibliotek Hyltebruk

Februari
27 :e, Flens bibliotek.

Mars
Lördag 3:e Arboga bibliotek
Lördag 17:e Hageby bibliotek Norrköping
Lördag 24:e Gislaveds bibliotek

Maj
14:e till 31:a SEMESTER. Wohoo!


torsdag 15 december 2016

Jag är återigen lite dagvill,

men efter att ha konstaterat att det är torsdag lutar jag mig tillbaka i soffan. Jag har inte ett dugg bråttom förrän på lördag då jag ska jobba och gå på 50-års fest.
Det enda jag behöver fundera på fram tills dess är vilken av alla mina urtjusiga kreationer jag ska använda på festen. Lila, rött, svart? Klänning eller jumpsuit?
Jag förmodar att humöret kommer att bestämma.

Istället för att stressa iväg för att köpa papparkaksingredienser nu direkt, så dricker jag finkaffe från Nespressomaskinen. De säljer kapslar i Mall of Scandinavia, och när jag ändå pladdrade mig runt där igår så...
Nespresson är min tredje maskin. Den jag använder mest är Tassimon från Bosch/Gevalia som gör jättegott kaffe. Gevalia mörk är bäst.
Sedan har jag också en vanlig bryggare från Mocca Master som jag har haft i mer än tio år, sedan jag jobbade med Gevalia på Kraft Foods. Den funkar fortfarande finfint och brygger i exakt rätt temperatur. Det händer att jag brygger kaffe i den på morgonen och just nu gillar jag Zoegas Mollbergs blandning bäst.
Dagens expertråd: Stäng av plattan kannan står på direkt när kaffet är klart. Ska du inte dricka det direkt så häll upp i en termos. Kaffe på platta blir dåligt nästan direkt.

Det var det.
En kaffemorgon från förorten.
Torsdag, och jag har tydligen fortfarande semester.
2 kommentarer:

Ebba Range sa...

Roligt att höra om dina kaffeval!
Själv dricker jag bara kaffe något år i taget med uppehåll som kan vara i ett par år.
Men nu har suget hållit i sig längre ... antagligen för att jag gav upp bryggt kaffe. Jag gör en special-latte på pulver och mycket mjölk.
I förrgår skickade jag kaffebryggaren till secondhand. Så illa är det.

Ezter sa...

Usch för termoskaffe säger jag! Men även för kaffe som stått länge på värme!