Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 10 februari 2015

Jag suckade rätt uppgivet när jag vaknade tio i sex,

men så slog det mig att jag somnade halv elva och då var det ju bara att kamma sig och kliva upp.
Nu känner jag mig bara tokladdad inför dagens jobb med Gloria.

Jag fick en fråga igår från Sofia om hur noggrann jag är i min redigering, och svaret på det är att jag är så noggrann jag kan vara utan att någon annan har lagt en blick på det. Som vanligt har jag bollat med Nisse (det här är den tredje bokresan han är med på), men han har inte läst något. Han ska få göra det samtidigt som jag skickar manuset till Forum och min agent.

Duschad, parfymerad och kaffeklar drar jag igång dagen exakt NU!


5 kommentarer:

Sofia Fritzson sa...

Jag tror det är bra att vara noggrann, att känna att man har gjort sitt bästa.

Ezter sa...

Noggrann är bra att vara! Då slipper man skämmas sen över att lämna ett hastverk ifrån sig!

Lina sa...

Hej Åsa!
Ska hälsa från min kära mor (73 år) som nyss läst "Sonjas sista vilja" att det var den roligaste och mysigaste bok hon läst på länge :) Hon älskade den.
Så jag sänder härmed en kram från henne till dig *kram*

Helena sa...

Hoppas du fått gjort en del under dagen... Och att det känns som om du kommit framåt. Fördelen med att vakna tidigt är ju just att man kommer igång tidigt också.

Shamrock sa...

Det tycker jag verkar vara det tråkigaste när det gäller att skriva. det där med att läsa allt igen och igen och igen