Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 21 februari 2015

Jonathan är vuxen.

I allra högsta grad. Till och med jag, 53, ringer min mamma när jag är sjuk (hon tycker synd om mig och oroar sig lite, och det är precis det jag behöver just då. Bara då. Annars är jag allergisk mot allt tycka synd om.)
Tydligen har han haft influensa, så när han kom med resväskan fick han ställa den på trottoaren och så ropade jag allt jag ville säga genom bilrutan.
Väskan slängde jag in i bilen först när han hade stängt porten.

Vi får helt enkelt kramas en annan gång, även om han var mycket bättre nu sedan ett par dagar.
Han lät som om han hade sjungit en hel natt, så lika frisk som han tror att han är vet i sjutton om han är egentligen.
Men han skulle spela in en video idag, så det var väl bara att köra antar jag.

Själv ska jag sova.
Möjligtvis tittar jag på Kalla först.

Följer ni VM från Falun?

2 kommentarer:

Helena sa...

Hoppas du såg Kalla! Så spännande det blev, och roligt att hon äntligen fick sin första individuella VM-medalj.

Nu följer jag herrloppet och hejar på alla svenskarna, men hoppas lite extra mycket på att det går bra för Calle Halfvarsson som är född utanför Falun. Riktig hemmaplan alltså :-)

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag såg kalla men missade herrarna:)