Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 2 juni 2017

Ännu en dag när jag mest skrotar omkring.

Jag tvättar. Det blåser som satan och någon större lust att gå ut har jag inte.
Men jag måste handla. Och i morgon tänker jag nog skriva klart novellen jag påbörjade häromdagen.
Idag fick jag också bekräftat att jag ska till Ockelbo den 16 november, men allt sådant för jag in i schemat vid min bild om ni vill komma.

Igår hade jag en heldag.
Först med agentkollegor på Enberg agencys sommarmingel. Många kända ansikten även för er skulle jag tro.

Jag satt på ena kanten och skrattade tillsammans med Susanne Boll (som snart kommer med nytt), Martina Haag (som jag inte riktigt vet var i processen hon är) och Kajsa Ingemarsson som just nu har valt att ägna sig åt annat är romanskrivande. Jag propsade dock på att hon skulle skriva fler romaner, hon har ju varit en favvis för mig sedan sin debut 2002.

Jag pratade också en hel del med Kristoffer Holst som kommer ut på Bokfabriken med sina romantiska komedier. Jag har inte läst något av honom men det kommer.


Och sedan gick jag längre ned på samma gata in i Bonniershuset och till Lina Bengtsdotters release.
Här på bild med sin förläggare Karin Linge Nordh.


Vid sju började jag bli orolig, som jag alltid är när det gäller Misse, och då åkte jag hem.
Han är väldigt trött idag. Mjauade när jag väckte honom halv nio, han åt upp medicinen som jag serverade honom i soffan (det sista matade jag på en sked, är så rädd att han inte får i sig värkmedicinen) men sedan somnade han om igen.

Jag har bestämt att min fina Misse snart ska få åka till katthimlen och jag vill egentligen inte prata om det  mer än så.
Han är gammal och trött och det är dags nu, hur sorgligt det än är att släppa taget om en sådan fin kompis.




5 kommentarer:

Linas drake sa...

Så länge de har ett liv med kvalitet, men när de inte längre vill/ orkar... Går igenom lite samma här. Kram!

Åsa Hellberg sa...

Lina; tack!

Annika Estassy sa...

Alltid lika smärtsamt att behöva skiljas från ett älskat husdjur.

Ebba Range sa...

Fint för Misse att du kommit fram till beslutet ... även om det är- och kommer bli svårt. Vet att det blir många tårar ...

Åsa Hellberg sa...

Tack Annika och Ebba.