Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 23 september 2017

Den här blomman är gigantisk



Jag fick den av Teresa på releasen. Den är så stor och bred att den skymmer hela fönstret.







Annars så går min kropp i vanlig ordning i någon form av strejk. Denna gången i höften. Jag tror helt enkelt att jag har stått fel vid skrivbordet. Jag var inne på höga klackar ett tag, men tror faktiskt att hängandet på ena sidan (jag ställer andra benet på en pall) belastar fel. Så nu står jag med båda fötterna i golvet i ett par väldigt utprovade och svindyra gympaskor.
Det känns mycket bättre att stå än att ligga i soffan som jag gjorde igår.

Så någon gympa blev det inte idag. Och jag sparar klättra upp på stolar och spackla taket tills på måndag, så får jag väl städa det jag kan fram tills dess.
Då är det både besiktning och visning, och jag vill ju att det ska vara fräscht då såklart.
Mest undanplockat. 
Jag har ju mina kära små högar här och där, och det känns faktiskt lite för privat att visa upp, så jag tänker att jag lägger grejer under sängen och puttar in i garderober. Värdesaker tänker jag låsa in, man vet ju inte riktigt vilka det är man släpper in i lägenheten under en visning.

Typ så. 
Alla skrivprojekt får vänta några dagar och det ska bli galet skönt när tisdagen är över!
På onsdag ska jag packa för Göteborg och sedan är allt verkligen igång. 

Hurra!




2 kommentarer:

Annika sa...

Finns mjuka mattor att stå på vid skrivbordet, med nån gel-liknande fyllning i. Höfterna tar mycket mindre stryk med en sån :)

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag vet, men mina gympadojor är lika bra. Mitt problem är att jag ställer mig som en häst och vilar på höften, det är inte så man ska göra tror jag. Gnägggnägg. :)