Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 23 november 2017

Jag somnade om några gånger i morse,

och det ställde som vanligt till det i huvudet.
I drömmen gick jag in i min nya lägenhet, stängde fönstret med en smäll för att det var så livat utanför, och sedan la jag mig i soffan -iklädd rosa morgonrock - och skulle ta en tupplur.

Jag vaknade, i drömmen, av att Titti Schultz plötsligt står vid soffans fotände. Tillsammans med ett par män betraktar hon mig med lyft ögonbryn. Hon undrar vad jag gör i hennes lägenhet. Hon frågar det lugnt och vänligt och jag minns att jag var väldigt förvirrad när jag säger att det är så konstigt för exakt detta, att lägga sig i fel soffa, har jag just skrivit om i min nya bok.

Jag tar mig ut från hennes lägenhet och letar sedan förgäves efter min, för innan jag hittar den vaknade jag och var fortfarande förvirrad. Även live, så att säga.

Och jag har inte skrivit om att vakna i fel soffa, men varför inte?

Idag tvättar jag och röjer. Inget lägenhetsbesök den här dagen.
Ikväll ska jag träffa Annika Estassy i Vuxenskolans lokaler på Söder och prata om författarskap (tror jag i alla fall.)
Det ska bli supertrevligt!




1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Vilken tur det bara var en dröm!