Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 19 augusti 2024

Ska på möte i stan

 men först måste jag redovisa moms.

Det får ta max 2,5 timma, för sedan måste jag duscha och bege mig till stan. Det hinner jag, om det finns en rest kvar kan jag ju ta den sent i eftermiddag. Redovisningen ska skickas in före 00.00.

Jag tittar tillbaka på förra året, vid den här tiden, och ser att jag har väldigt mycket psoriasis trots att det har varit sommar. Tack och lov skriver jag också om vad jag har ätit och det är allt som oftast mjölkprodukter. Alltså avstod jag inte det då, bara laktosen, och inte ens det. Förra årets resa till Cypern, i augusti/september, åt jag till exempel tzatziki. 

Gluten lät jag bli då, mer eller mindre i alla fall vad jag kan se. Potatis åt jag (i formen av chips ...), det är ju också något jag undviker numera. Det går inte att äta lite, är min konklusion. Jag måste undvika det helt och hållet.



Det här är händer som kan bära ringar, kan jag berätta!


Och jag kan signera böcker utan att det ramlar ned eksemfjäll i dem.


Förra året fick jag fler fläckar under sommaren, och så har det ju inte varit alls i år. Det kan dyka upp en liten eksemliknande torr fläck, men den går bort lika snabbt. 

Vi får väl se om det kommer tillbaka i höst eller inte. Jag har inga problem att följa mina egna kostrekommendationer, och ska såklart fortsätta äta som jag gör nu om det är det som gör att huden mår så mycket bättre. Jag smörjer in händerna en gång per dag, när jag har lagt mig. Det är helt sinnes vilken skillnad det är. Däremot måste jag komma ihåg att smörja in fötterna, det blir lättare när strumporna kommer på igen. Men inget eksem där heller, inga sprickor på hälarna, inget som gör ont. Jag hade till coh med skor med öppen häl, när jag var på feelgoodfestivalen i förrgår. 

Nu måååste jag jobba. Tjohoo

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt att din medvetna kost funkar!
Stort Grattis!
/ Carin

Eva-Lotta sa...

Och i morgon ses vi😄

Åsa Hellberg sa...

Tack Carin!

Eva-Lotta, tack igen för att ni kom!