Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 6 november 2015

10 år.

Och trotsade min mamma som sa att jag inte fick vara med. Jag var inte en flicka som inte gjorde som jag blev tillsagd,  och var jag fick modet från just den här gången vet jag inte. Men sjunga på den där talangtävlingen skulle jag.
Säg det med en sång, tror jag.  Något av Lena Andersson var det i alla fall. Hon var populäraste sångerskan just då, och att bandet inte riktigt kunde kompet minns jag. Och jag vann inte.
Det gjorde jag två år senare, men då i en grupp.
Fredag. Nu kör vi!
Fotograf Morfar, förmodar jag. Sven Hellberg. Han hängde med på det mesta.

5 kommentarer:

Robert W sa...

Men så kul. Det var då en sida av dig som jag inte kände till. Melodifestivalen nästa med egenskriven låt ?

Åsa Hellberg sa...

Haha, som programledare gärna, men inte som sångerska.

Elisabet Nielsen sa...

Eller varför inte skriva text till någon annans melodi? För några år sedan lät Babel (har jag för mig) olika författare skriva text till samma melodi och Helene Sjöholm (tror jag) sjöng sedan varje text i programmet. En del var riktigt bra.

Ezter sa...

Säkert en bra puff för självförtroendet, att verkligen göra det!

Åsa Hellberg sa...

Elizabeth; njae, jag tror inte att låttexter är min grej.

Ezter; ja, kanske det.