Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 8 november 2015

Det finns pappor och så finns det

skitstövlar.
Det har sällan något med biologi att göra, det där.
Biologiska pappor kan visa sig vara helt urusla och extrapappor alldeles underbara.

Och så finns det morfädrar (jag vet att det heter fäder, men fädrar är ett bättre ord!), morbröder och sånt som kan kompensera för uruselhet hos de män som en gång har valt bort och fortsätter att göra det gång, på gång, på gång när ännu en ny kvinna kommer in på scenen.
Att det är gång på gång har nog ofta med att göra att nya kvinnor tycker att män som väljer bort sina barn är lite märkliga. Jag vet i alla fall att jag hade tyckt det.
Gud, så osexigt.
Och OSYMPATISKT.
För mannen blir förstås utan kvinna, och till sist också, utan barn.
Barn ger upp till sist, hoppet slocknar.

Jaja. Fars dag (jag har aldrig träffat min, han som måste ha varit en häradsbetäckare med sina ÅTTA ungar inklusive mig) har vi aldrig firat eftersom pappor mer är något mystiskt och konstigt, än mänskligt i den här familjen.

Lite skitstövligt på det, så går liksom hela idén med en pappa bort.


4 kommentarer:

Simona sa...

Håller med. Dåliga pappor är bland det osexigaste, mest avtändande och osympatiska som finns. Jävla skitstövlar dessutom. Usch.

Åsa Hellberg sa...

Usch!
Men heja bra pappor.
Jag har hört att de finns.

Hanna Lans sa...

Jag har också hört att de finns. Jag har en bra själv, och Elias fick en fin bonuspappa. Så två stycken v-e-t jag med bestämdhet att det finns. Håller med till fullo, dåliga pappor måste vara det osexigaste som finns!

Åsa Hellberg sa...

Hana: !!!!