Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 6 juli 2017

Uppe way to early,

med tanke på när jag släckte igår, men jag kunde inte somna om.
Förmodligen kan jag det om en timma. Jag har redan stått här i en och en halv och printat alla uppgifter som länsförsäkringar vill ha eftersom jag begär ersättning för förseningen från New York.
Då gäller det här bara förseningen i sig, jag hade ju tänkt be om ersättning även för sista hotellövernattningen men det kan vänta tills jag får besked om det här.
Om det inte är positivt, så är den utökade reseförsäkringen jag har helt värdelös och ryker.

Annars då?
Jo, tack, jag ska jobba på Nikki idag också.
Jag har ju inte bråttom alls utan tänker att 20 sidor om dagen är ungefär lagom.
Manuset är på ungefär 200 (utan några marginaler och bara en punkts radavstånd) så tio dagar, typ.
Då är jag inte framme vid det jag vet ska redigeras på riktigt och då kan förstås även sidorna jag mäktar med per dag ändras.
Nåväl.
Jag har till mitten av september på mig, även om jag tänker att juli ut är bättre.
Då kan jag ägna augusti åt att skriva på något nytt (eller på det jag har påbörjat redan.)

Men blir det fint väder idag (än så länge är det rätt kallt här) så kanske det dessutom blir en tur till stranden för andra gången i år (jag tror att jag var där och frös en dag i juni), hur jag nu ska hinna det bland tupplurar och dammsugare som verkligen också måste fram idag.

Torsdag.
En helt okej dag i förorten.