Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Hösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


söndag 17 december 2017

Förlåtelse är spännande.


Jag vet inte varför jag tänkte på det idag, för jag har inget sådant alls som gnager – i alla fall inget just nu.
För mig handlar förlåtelse om att lämna något bakom mig, att inte längre älta en oförrätt (stor eller liten). Det betyder inte att jag kan umgås med personen som gjorde mig illa, absolut inte. Det finns flera, särskilt en person, som jag aldrig någonsin vill prata med. Men det hen gjorde mig har jag släppt för länge sedan. Däremot känns det som om handlingen var sprungen ur ett karaktärsdrag som jag inte står ut med och då får relationen vara.

Så för mig: förlåta handlar om att släppa taget om en handling, inte om att återigen släppa in en människa som har gjort mig illa.

Typ så, denna söndag när familjen flyttar går vidare.

Ps, såklart att den 160 centimeter långa och 80 cm höga byrån gick att köra i Fårdan. Luckan gick inte att stänga helt, men färden gick utmärkt de få kilometrarna mellan Kungsholmen och Årstadal. Nu står min tv och tronar på den och i morgon kommer Jonathan och Linneas nya 75-tummar (yes box, det är banne mig som en hel vägg, min är 60 ...) att stå på min gamla bänk.

Bytt är bytt och jag har fått fler lådor till alla mina grejer!
4 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Snygg och smart tv-lösning - och visst är det alltid bra med mera förvaring?

Åsa Hellberg sa...

Japp, särskilt i enda sådan här lite lägenhet:)

Simona sa...

Vad märkligt - har också gått o funderat på förlåtelse idag. Vi har nog inte samma definition, för jag tycker att man (jag) kan gå vidare och släppa nåt känslomässigt, utan att för den skulle känna att personen är förlåten. Spännande.

Åsa Hellberg sa...

Simona; jag tror att vi menar samma sak.