Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 2 augusti 2024

Klart utflyttat och jag har fått betalt för möblerna.

 Det var ju en struntsumma, men vad hade det inte kostat mig i tid och energi att behöva annonsera, bära, ta hand om allt i september? Nu fick jag en hel hyra (4600 typ) plus lite betalt för möblerna, vilket summa summarum nog landade på ungefär samma peng som det hade gjort om jag hade sålt allt styckvis och varit tvungen att vara på plats i Fjällbacka för att sälja allt. Och göra mig av med det som inte skulle bli sålt.

Jag är SÅ lättad!

Fjällbacka finns ju kvar, och när jag ska göra research bor jag på hotell istället. Jag ångrar mig inte ett dugg, men så har jag turen att vara en sådan person som inte ångrar just sådana saker. 

Hurra!

Fokus nu är bara jobb. Jag har själv bestämt att jag ska lämna manus den 7e. Jag vet inte vad min förläggare säger om det. Inget hoppas jag. Jag har hittills satt mina egna deadlines, så nu ändrar jag helt enkelt en av dem. 

Men längre än 7e går inte. Den första september ska Spanien 2 gå till redaktör och det återstår MASSOR att göra i det. Så tre veckor är på gränsen men SKA gå. Dagen efter jag har lämnat det åker jag ju till Cypern och startar upp nästa roman. Hej vad det går. 

I morse tänkte jag på vad jag skulle göra om jag hade haft semester en sommar. Hemma skulle kanske funka, men åka bort vet i tusan. Jag kanske borde prova någon gång. Mina deadlines sammanfaller tyvärr alltid med somrar och jular, i så fall måste jag ta det någon annan gång. 

Å andra sidan är jag varken utarbetad eller stressad och gillar att jobba. Första sommaren i Fjällbacka (två år sedan) jobbade jag fram till 13 varje dag, sedan tog jag ledigt. Det var perfekt. Men det var också enda sommaren jag trivdes där, för vädret var fint, det funkade att cykla och jag gillade ju min lägenhet. Allt vände förra sommaren, med vädret, ont i knäet och hemlängtan (till Stockholm).



Min tavelvägg. Just nu undrar jag var jag ska göra av tavlorna från Fjällbacka. De får stå bakom kläder så länge, tills jag hittar den rätta platsen. Den här väggen gillar jag och kommer inte att ändra på.

Sådär. Fredag minsann. Hoppas ni får en superhelg!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så smidigt det löste sig 😊helt perfekt ju!
Fin fredag här, än så länge!

Åsa Hellberg sa...

Ja. är så glad för det,