Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 25 augusti 2024

Skruttiluttan

 har varit här sedan i torsdags, och igår åkte vi till Jonathan som var ensam hemma, och åt middag, sedan lämnade jag henne där. 

På väg hem fick jag en filmsnutt och då ylar Selma av sorg (eller vad det är) efter att jag har gått från lägenheten. Lillfisen, jag har aldrig hört de där ljuden från henne förut. Det är verkligen yl. Hon är ju aldrig ledsen när vi lämnar Sumpan. Då vill hon till bilen som hon älskar och åka hit. Hon ser sig om efter dem men är aldrig ledsen. 

Men sedan gick det såklart över och hon myste i soffan med sin husse. Jag fick bild på det också, tack och lov.

Det är svårt att hjälpa henne med den där separationen från mig. Jonathan tror att det skulle hjälpa om jag ensamtränar henne här hemma, så som han och Linnea har gjort. De kan ju lämna henne i fyra timmar. Men jag lämnar henne aldrig eftersom det inte behövs. 

Nu ska jag hämta henne på tisdag igen, hon ska vaccineras onsdag morgon, och sedan lämnar jag henne hos Linnea. Och så vill jag träffa henne i helgen igen innan jag åker till Cypern, för annars går det ju så himla länge. 

Skruttan. Vi vill henne ju så väl, alla tre. 













Typ så, när jag ska jobba och om det finns tid över, stryka t-shirts. Det är ju det och skrivklänningar som jag ska packa ned om en vecka, och skönt att börja tänka på det. 

Planer, ni vet. Listor. Fan, vad jag gillar´t. 



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är nog en god idé att även du lämnar henne ensam en stund.
Tur ylandet går över!
Trevlig söndag!

Åsa Hellberg sa...

Ja, kanske det.