Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 23 december 2014

Dagens tråkigaste lapp

satt på bilen när jag kom ut efter att ha burit in fyra fulla matkassar, och haft det dåliga omdömet att ställa mig - utan att förhindra någon trafik - utanför min port medan jag bar upp maten till lägenheten (Jonathan som är nyopererad haltade efter).
Sedan kissade jag, och drog på mig skorna igen innan jag klev in i hissen, åkte ned för att parkera bilen på sin plats och då satt lappen på fönstret.

Vet ni, det där med att vara ensam är inte alltid helt enkelt.
Enligt boten hade ingen rört sig runt bilen på 12 minuter.
Ingen kan röra sig runt bilen när man är ensam.
Det är omöjligt.

Det som också gör mig ledsen är att jag har en plats, bara ett hundra meter längre bort, och det vet parkeringsbolaget. De vet också att jag har betala 800 kronor per månad i ett år  i parkeringsavgifter innan jag fick min parkeringsplats den första december.

Jag tutade på parkeringsvakten som åkte iväg när jag kom, men han låtsades att inte höra. Han måste ha sett när jag stannade, för enligt min egen klocka var jag borta 10 minuter.

Europark, så här kunde ni ha gjort istället för att ge mig 650:- i böter för att jag är ensamstående och inte kan ha någon vid bilen.:

Vi förstår att du, så här dagen innan julafton, behöver stanna en kort stund utanför porten. Det är ju både mat och klappar som måste tas in i lägenheten.
Tänk nästa gång på att du bara får vara borta från bilen i fem minuter, annars riskerar du att få böter.
God Jul önskar Europark.

Ni får den av mig.
Ni kan kan underteckna med mitt namn, tillsammans med ert. Vanligtvis tar jag bra betalt för det jag skriver, men ni kan få det gratis mot att ni är lite schystare när det är jul.
Det ni gör i år är osnyggt.

10 kommentarer:

Ezter sa...

Surt :(

Simona sa...

De är förfärliga. Säkert stod han bara och väntade. Jag har varit med om exakt samma sak.

Åsa Hellberg sa...

Ezter; ja, jag blev uppriktigt ledsen. Det är inte så mycket pengarna som tillvägagångssättet.

Simona; ja, han måste ha sett hur jag bar och började klocka då,

Spader Madame sa...

Trist och osnyggt!

Åsa Hellberg sa...

Spader; verkligen!

Anonym sa...

Tråkigt - och så onödigt!

Men det till trots vill jag önska dig och de dina en God Jul.
kram Sanna

Annika Estassy sa...

Vi fick en bot en gång för att parkeringstillståndet under natten halkat ner i rutan och sista raden på det inte syntes. Jag blev skitförbannad och skrev till parkeringsbolaget som - faktiskt - gav mig rätt.
Jag tycker att du ska överklaga. Skriva kan du ju ...

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma, Sanna!

Annika; men jag gjorde ju fel. Man får inte "parkera" utanför. Jag tänkte mer hjärta, sådär dagen innan, du vet.Kram!

Ebba Range sa...

Faaan :(

Kati sa...

Det finns en speciellt plats i Hlvtt för bittra parkeringsvakter som bötfäller folk under julen.